Groep Mahy

Renault.be

Menu

Over ons

De familie Mahy is reeds meer dan een halve eeuw actief in de auto-industrie. Mahy, te Ledeberg, bestaat reeds sinds 1961 en is voor vele Gentenaars dan ook een begrip geworden.

De oltimercollectie

De autogeschiedenis van Mahy begint in het jaar 1930 waarbij Ghislain Mahy beslist om in de automobiel te gaan en zich te vestigen in Gent. Zo schreef hij: “Van herstellingen kwam het tot de autohandel en in 1934 werden de eerste ‘auto’s zonder chauffeur’ door mij verhuurd in België. Ook het oude wintercircus van Gent, een prachtig architecturaal gebouw, werd omgebouwd tot een garage. Een collectie van wel honderden voertuigen werd hier ondergebracht. Na de tweede wereldoorlog werd de garage verfraaid en werd deze de modernste en belangrijkste van Vlaanderen. Ghislain hervatte opnieuw zijn werkzaamheden. Hij hield zich bezig met de volledige demontage, de wederopbouw en de stockage van de voertuigen. Het circus was een stapelplaats voor voertuigen geworden, zo startte hij met het merk Fiat in 1946 alsook Nash in 1948 en later datzelfde jaar kwam ook het merk Simca erbij. Al snel volgden er andere merken: Toyota (gedurende zeven jaar), Jaguar (gedurende zes jaar), … . In 1961 werd Fordovergenomen door zijn jongste zoon Hans Mahy. Hij startte met enkele medewerkers op een kleine oppervlakte te Ledeberg.

Vrienden en familie van de familie Mahy overhaalden Ghislain om zijn collectie ten toon te stellen. Zo ontstond het eerste automuseum van Europa in Limburg. Het museum sloot door een petroleumcrisis en de verhoogde personeelskosten. In 1996 kocht Ivan Mahy, oudste zoon van Ghislain Mahy, een fabriek in Leuze-en-Hainaut om er de collectie onder te brengen.

Vanaf 1978 werd het circus enkel nog gebruikt als opslagplaats voor wagens. Een deel van de collectie werd overgebracht naar Autoworld te Brussel, een ander deel naar het museum Mahymobiles in Leuze-en-Hainaut.

Zaak Hans Mahy

Na 23 jaar Ford, enkele andere merken en het bijkopen van vele kleine huisjes en winkeltjes rond de bestaande garage maakte Hans Mahy de overstap naar het automerk Renault. Mahy koos hiervoor, en startte vanaf 1982 met de opbouw van een grote showroom en een zeer groot magazijn. Daarnaast waren ze in Gent met twee Ford dealers, waar ze, indien ze voor Renault kozen, de enige dealer zouden zijn in deze grootstad. Renault bood hen immers een exclusiviteitscontract aan. Een welgekomen aanbod gezien de grootte van de zaak. In minder dan één maand tijd werd het hele gebeuren omgezet van Ford naar Renault. Op 1/08/1983 opende de garage officieel met het volledige gamma van Renault. Met deze verandering is Mahy tot op heden zeer tevreden. Renault is nog steeds een zeer innoverend merk alsook een trendsetter in onder andere elektrische personen- en bedrijfswagens.

Uitbreiding

Na enkele jaren werd de site van Mahy uitgebreid. Ze openden een tweede vestiging in het industriepark te Lokeren. Een kleinere garage, waar het familiegevoel duidelijk tot uiting komt.

Invoerder

Ondertussen heeft de invoerder, Renault, zijn strategie aangepast. Hun dealernetwerk is gewijzigd, dit omwille van Europa dat nieuwe regels oplegde. Vroeger was iedere concessiehouder immers beschermd qua territorium en qua selectiviteit. Sinds 2003 heeft de Europese Commissie deze ‘Block Exemption Regulation’ beveiliging verlaagd om de concurrentie te verhogen, in de hoop de prijzen te verlagen. (Concurrences, z.d.)

Vandaag zijn er, na diverse herstructureringen van het dealernet door Renault België Luxemburg (RBL), nog een 15 tal Pivots over, welke rechtstreeks afhankelijk zijn van RBL. Alle andere concessiehouders zijn verbonden aan een Pivot. De regio van Mahy bestrijkt zo de noordelijke gedeelten van West- en Oost-Vlaanderen.

Nieuwe garage

In 2013 besliste de Gentse autofamilie Mahy om uit te breiden. (Cogghe, 2015)Een oud strategisch gelegen ‘brownfield’ in Evergem, dat grenst aan de Gentse havenzone, leek dan ook de ideale plek om een gloednieuwe garage te bouwen. De firma: Mathieu Gijbels nam de bouwwerken op zich. (Mathiau Gijbels, z.j.) Deze uitbreiding heeft als doel de Renault, en Dacia rijders van het Gentse beter te bereiken. Met deze nieuwe investering wil Mahy hun positie op de markt verstevigen en hun ambitie van uitmuntendheid verder uitbreiden. Met dit project creëert Mahy meer werkgelegenheid, een opwaardering van de site en bevestigt dit de economische kwaliteiten van de Zeeschipstraat. Het gebouw is hedendaags en duurzaam. Het dak heeft een dubbele functie. Het bestaat uit twee delen: enerzijds fungeert het als vergaarbekken om hemelwater op te vangen en anderzijds bevat het ook een extensief groendak. (Bouwen aan Vlaanderen, 2017) Binnenin is het gebouw uitgerust met intelligente technieken wat betreft de warmte, koeling en computergestuurde verlichting. Het is een enorm innoverend project dat toont hoe een garage er vandaag de dag er kan uitzien. In maart 2015 opende deze vestiging haar deuren. (Moens, 2015)

Tot op vandaag is Renault Mahy een echt familiebedrijf dat streeft naar innovatie en de absolute klantentevredenheid.

Hieronder kan je alvast meer vinden wie wij zijn en wat wij doen.